2010. július 4., vasárnap

a Fiatalok és Házaspárok Misszió(ról)

A házaspároknak szánt misszió Kedden indúlt be viszont erről sajnos nem tudok olyan pozitivan beszámolni mint a gyerek misszióról. Első alkalmommal csak feleségek jöttek el. Két feleség a pécskai gyülekezetből és egy az aradiból. Lee felesége,
Becky Wisdom
vezette a beszélgetést Szűcs Reni tolmácsolásában. Második este már többen jöttek el és ezúttal férjek is. Egy házaspár a pécskai gyülekezetből, kettő az aradiból és egy testvérnő a pécskai gyülekezetből aki elhozott nem hivő rokonságából két feleséget. Szomorú de azt kell, hogy mondjam (irjam), hogy sokkal keményebb szivekre találtunk ezen a téren Pécskán mint gondoltuk volna. Voltak akik csak saját véleményüket akarták kifejteni és másra nem voltak kiváncsiak... valószinüleg ezeknek a feleségeknek otthon nincs szavuk, vagy ha lenne is talán jobb ha nem ragaszkodnak hozzá. Viszont azt elmondhatom, hogy a hivő hazáspárok nagyon hasznosnak és épitőnek találták ezeket az alkalmakat. Bár a három alkalomból csak kettő volt megtartva tudom, hogy az Igének hatalma van és nem fog terméketlenűl visszatérni ahoz Akitől elindúlt.

A fiatalokkal két este foglalkoztunk és egy eddig már nagyon jól bevált módszer használtunk Pécskán, a filmvetitést. Első este, Szerdán, a "2012" c. katasztrófafilmet lehetett megtekinteni. Ez a film a föld elpusztulásáról szól és nagyon jó kiindúló pontnak bizonyúlt ahhoz, hogy a végén Lee nehány mondatban Istenre és az örökéletre irányitsa a fiatalok figyelmét. Második este a
"The Blind Side" c. filmet vetitettük ami egy igaz történetet dolgozz fel egy reménytelen, jövő nélküli srácról akit az utcáról fogadott be egy hivő család és ma az egyik legjobban amerikai focista. E film kapcsán Lee a reményteljes jövőről beszélt és a Krisztusban nyert családról. Mindkét alkalomra többen jöttek el mint gondoltam volna, de ezért is csak az Úré lehet a hála. Bár többen jelezték azt mindkét este is, hogy elmondták utánunk a "bűnös imádságát" és bocsánatot kértek bűneikért, sajnos senkinek nem volt bátorsága visszamaradni beszélgetni velünk. De Isten hallotta azokat az imákat, Ő tudja mennyire komolyak voltak. Mi csupán lehetőséget nyújtottunk arra, hogy elgondolzzanak ezek a fiatalok életük, jövőjük felől és, hogy ha akarnak, találkozzanak Istennel.

Örülök, hogy Isten megengedte nekem, hogy részt vegyek ebben a két misszióban is és, hogy felhasznált bennünket. Tudom, hogy minden ami elhangzott az evangéliumról az nem hiábavaló volt, mert az evangélium nem egy kézelfogható dolog vagy egy egyszerűen leirható fogalom... az evangélium ennél sokkal több és sokkal erősebb. Ha az evangéliumnak hangoznia kell, hangozni fog és Pécskán hangzott!

Zsolt

1 megjegyzés:

  1. Orulok, hogy ezeken az alkalmakon reszt tudtam venni! Nagyon jo volt es en is sokat tanulhattam :D

    VálaszTörlés