2010. június 28., hétfő

a Gyerek Misszió(ról)

Bár nem ez a misszió első napja (közelről sem), de csak most volt időm leülni, hogy irjak a blogra és most is csak néhány sort.
A
csapat megérkezet Péntek délután a temesvári reptérre és szombat reggel 11kor már kint is voltunk Pécskán és kezdtük a munkát amit ránk bizott az Úr.
Miután a csapat közelebbről is megismerkedet és megtartottuk az első áhitatunkat együtt elindúltunk gyerekeket keresni meghivokkal és lufikkal. De máris egy problémával kellett szembe néznünk... hideg volt és szemerkélt az eső is. Viszont velünk volt Emese is, aki tudta, hogy hol laknak azok a gyerekek akik szoktak
vasárnapi iskolába járni, igy ha a gyerekek nem jöttek hozzánk mi mentünk a gyerekekhez.
Első állomásunkon máris 4 gyerekőccel és egy kisbabával is találkoztunk. Délutánra sem lett szebb idő ezért függetlenűl attól, hogy hány helyre mentünk el, hány szórólapot adtunk át és hány lufisapkát keszitettünk, úgy éreztük nagyon kevesen fognak eljönni, HA egyáltalán kimozdúlnak a gyerekek ilyen időben. Hála az Úrnak tévedtünk. Első gyerek alkalmon kb. 20an voltak jelen! Volt játék, volt éneklés, volt aranymondás, Zsoltárok 34:2 és természetesen volt történet is: Jézus bevonulása Jeruzsálembe és a templom megtisztitása.
Mivel még a hivogatáskor kértük a gyerekeket, hogy hozzák el barátaikat is ezért voltak akikkel előtte még nem is találkoztunk. Szombat délután még az ABBI ifióráján is részvehettünk, amikor Lee tartott előadást, Vasárnap délelőtt az aradi, délután pedig pécskai gyülekezetben szolgáltunk. Ugyanakkor Vasárnap délután még hivogattunk fiatalokat és gyerekeket eggyaránt a következő heti alkalmainkra.
Ma pedig már sokkal szebb időt kaptunk az Úrtól, igy már is vizeslufizással kezdtünk és azt is a vizes játék követte.

Utána éneklés: "Tudod van egy barátom, Jézus", "Kicsiny kis fényemmel", "Jesus loves me, this I know",
"Engem szeret Jézusom". Jézus elárulásának a története következett, majd aranymondás:
1 Korintus 15:58, végül pedig a kézimunka.
Ezuttal kb 37en jöttek el.
Öszintén örülök, hogy ilyen jól indúlt a gyerek misszió és a ha fele ilyen jól indúl a hazaspároknak készülő misszió és a filmvetitések akkor az már éredmünk felett való lenne. Köszönöm mindekinek az eddigi imákat és az ABBI segitségét.
Az Úr áldjon meg mindekit ezért.
Igyekszem hamarosan jelentkezni...

Zsolt

2 megjegyzés:

  1. Folytatjuk az imát a misszióért, kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz a fiataloknak a foglalkozás. Kár, hogy nem tudok kimenni, nagyon szerettem volna, legalább egyszer, de esetleg csütörtökön, hátha sikerül...

    VálaszTörlés
  2. jo volt "lelekben" ott lenni a gyerek alkalmakon....sajnalom, h elobe nem tudtam kimenni:( de koszi h irtal rola:)

    VálaszTörlés