2010. június 11., péntek

Bozovici

Ez a falu Resicabányától 72 km.-re helyezkedik el, Észak-Kelet felé a Nyugati Kárpátokban.
Idén nyáron lesz a második alkalom, hogy az Xtreme Missions ezen a helyen missziózik, mivel tavaly volt az első alkalom. Az itt levő román baptista gyülekezet lelkipásztora Daniel Fisteag, aki dolgozot már együtt
Lee Wisdommal
és az Xtreme-mel már 2008-ban is, amikor egy másik gyülekezetet pásztorolt. A kapcsolat viszont megmaradt és igy már harmadjára dolgozhatnak együtt.
Úgy gondolom sok mindeki egyetért velem abban, hogy a tavalyi misszió nagy jó
eredménnyel szolgált Danielnek és a gyülekezetnek. Csak, hogy egy példát emlitsek: a misszió előtt nem volt semmilyen féle evangélizáció a gyerekek felé, tavaly nyár óta pedig hetente van gyerekklubb! Az Úrnak legyen hála ezért:)
Az idei misszió Július 6 és 11 között(Keddtől Vasárnapig) fog zajlani és úgy mint Pécskán, itt is három korosztályt próbálunk elérni az evangéliummal:
gyerekek, fiatalok és felnőttek.
A gyerekeknek gyerekklubbokat fogunk szervezni. Ez Bozovicion 6.-tól 11.-ig fog zajlani minden reggel és egy másik falúban, ami szinten Daniel körzete,
Sopotul Vechi
-on 6.-a és 8.-a között lesz minden délután.
Itt is három alkalom lesz amikor házastársakkal/párokkal szeretnénk foglalkozni, ugyanazon témakörökben mint Pécskán. Hiszem, hogy ebben nagy segitségünkre lesznek a helyi hivő házaspárok, velük az élen pedig a pásztoruk és felesége Raluca.
Ami eltér a pécskai missziótól és ami
valamennyiben újdonság lesz az Xtreme-nek is, az az, hogy a hétvégén ifi konferencia lesz ebben a gyülekezetben, melynek szervezésében mi is résztveszünk.
Kb. 10 környező gyülekezet fiataljai fognak részt venni és a falúból azok a fiatalok is akiket szeretnénk előtte való napokon megismerni és meghivni.
Daniel elmondása szerint kb. 150-160 résztvevőre számithatunk.
A konferencia cime: "Jézus: Erős, Fontos, Személyes"
Az előadásokat maga Lee Wisdom fogja tartani a dicsőitő csoport pedig az aradi "Adoram" gyülekezetből fog érkezni a konferncia első két napjára. Utolsó nap, Vasárnap pedig a vendég ifik közül egy néhányan fognak szolgálni.
Bozovicion valamivel könnyebb dolgunk lesz mint Pécskán, mert itt már jártunk tavaly és mindenbizonnyal emlékszenek ránk úgy a gyerekek mint a fiatalok is. Tapasztalatból mondom, hogy emlékezni szoktak a gyerekek és fiatalok egy év után is, nem csak ránk de arra is amit tőlünk hallottak és tanultak, igy történt ez Kézdivásárhelyen tavaly nyáron:) Ebben természetesen nagy szerepet játszott az, hogy a munka nem állt meg a mi távozásunkkal, hanem
Marika néninek és Bálint bácsinak
(Kézdivásárhelyen)
és Danielnek és Ralucanak (Bozovici-on, Sopotul Vechi-on) köszönhetően tovább folytatódott.

Ilyen és ehhez hasonló tervek elé nézünk a 2010-es bozovici-i misszóban.
Kérve kérlek benneteket, imádkozzazok értünk, Danielért és Ralucaért és a fiatalokkért akikkel együtt szolgálunk majd az Úr nevéért.
Köszönöm...

... Zsolt

1 megjegyzés: