2010. június 7., hétfő

Pécska

Pécska Aradtól 24 Km.-re van, ahol egy kicsi leánygyülekezet működik, mely az aradi belvárosi baptista gyülekezethez tartozik.
Az idei alkalom lesz az első, amikor az Xtreme Missions Pécskán fog dolgozni, de nem az első missziós hét a gyülekezet életében.
Volt itt már gyerekmisszió amerikaiak és/vagy aradiak szervezésben, filmes evangélizáció és a jelenlegi imaház is missziós légkörben épűlt mivel, amíg az amerikai csoport egy része az építkezést végezte, addig egy másik része utcamisszióval foglalkozott.

Ezen a nyáron Pécskán három "frontvonalon" fogjuk hírdetni az evangéliumot:

  1. gyerekmisszióban
  2. fiatalok felé való misszióban
  3. házastársak/párok felé való misszióban
Június 26-án, Szombaton kezdünk, amikor elsősorban bejárjuk Pécskának azt a részét ahol a magyarokat elérhetjük és szorólapokat osztogatunk alkalmainkra és plakátokat teszünk ki, melyek "reklámozzák" a gyerekklubbot és a "filmestéket". Igyekszünk minél hatásosabban elérni a gyerekeket, lufikat és lufisapkákat osztogatunk a meghívók mellett, mivel már aznap délután szeretnénk megtartani az első alkalmat velük. Tapasztalataink azt mutatják, hogy a gyerekek a legjobb "reklámanyagok", hisz rajtuk keresztül minden barátjuk megtudja, hogy "valami érdekes emberek jöttek a faluba és lufikat, cukorkákat osztogatnak, sőt ha az aranymondást is kívűlről tudjuk még játékot vagy polót is kaphatunk, és mindennek a tetejében többet foglalkoznak, játszanak velünk mint apu vagy anyu". Reményeink szerint a gyerekeken keresztül elérjük nagyobb testvéreiket a fiataloknak szánt misszióra, illetve szüleiket is a házastársak/párok felé való evangélizálásra.
Vasárnap délelőtt az aradi gyülekezetben szeretnénk szolgálni, majd délután a pécskai testvérek között. Az ottani istentisztelet után pedig újból a következő hetet fogjuk "reklámozni".

Hétfőn beindúl majd a négy napra szóló program ami egészen Csütörtökig fog tartani: reggel 11 órától gyerek klub és 18:30-tól pedig egyidőben fog zajlani a fiatalok felé és házastársak/párok felé való evangélizáció.
Hétfőn este csak kapcsolatba szeretnénk lépni velük egy féle utca misszió formájában. Ahogy a "reklámozáskor" is, csoportokra oszlanánk fel (néhány amerikai egy fordítóval), sétálnánk az utcákon és szóbaállva fiatalokkal, felnőtekkel beszélgetnénk akármiről és bármiről. Az emberek szeretnek beszélgetni főleg ha van ki hallgassa őket és ha szánunk rájuk néhány percet máris sokkal nagyobb esélyünk van arra, hogy pozítivan viszonyúljanak programjainkhoz. Ne feledjük: nem mi vagyunk az egyetlenek akik kapcsolatba akarnak lépni velük és hírdetni nekik egy istent, de mi, a keresztények vagyunk akik hírdetjük nekik az EGY igaz Istent.
A
házastársak/párok felé való misszió három estére szoló anyagból állni: Kedd, Szerda és Csütörtök. Ebben nagy segítség lenne ha a gyülekezetben levő házaspárok elhívnák rokonaikat, ismerőseiket, mert ilyen jellegű alkalommal kapcsolatosan a személyes meghívás "valakitől akit jól ismerek" a leghasznosabb módszer.
A fiataloknak pedig két este szeretnénk filmet vetíteni, ami alapján majd a vegén egy rövid beszélgetés is kialakúlhat egy építő, evangélizáló üzenettel befejezve.
Nagy vonalakban erről szólna a pécskai misszió az Xtreme Missions szervezésében. Ez a hét az idei misszió (csak) első hete.
Kihangsúlyozom, hogy a fent leírt tervek, egyenlőre csak tervek.
Kérelek téged, kedves olvasó, hogy amikor imádkozol értünk és az Xtreme-ért, említsd meg ezt a tervet is... Köszönöm.


Zsolt


8 megjegyzés:

  1. kinagyobbitottam a kepeket remelve hogy lesz koztuk egy a pecskai gyerekekrol szolo, ami nekem nincs meg... :) hat nem...

    VálaszTörlés
  2. :)) hat igen emese, ezek a kepek mas missziosutakon leszultek. ezeket a kepeket csak azert tettem be h szemleltessem a tevekenysegeket amelyeket majd fogunk Pecskan is gyakorolni.

    VálaszTörlés
  3. :)... koszonjuk, kedves Adel...:)

    VálaszTörlés
  4. Isten aldja meg ezt a kezdo hetet es egyaltalan. Ha Isten velunk kicsoda ellenunk:D

    VálaszTörlés
  5. Én is sok erőt és áldást kívánok erre a szolgálatra, s minden ifitagra, munkásra, akik segíteni fognak a csapatban.

    Nekem akkor pont érettségi vizsgáim lesznek, de könyörgöm ezért a hétért.

    VálaszTörlés
  6. En is varom nagyon! :D:D:D Ha csak reszben leszek ott,akkor is.....

    VálaszTörlés