2010. július 12., hétfő

Jézus szereti a fiatalokat és a házaspárokat (is!)

Mint Pécskán itt is volt foglalkozás a fiatalok és a házaspárok körében. Először is a hazáspárokkal volt három esti alkalom a baptista imaházban. Minden alkalomra szép számmal jöttek el férjek és feleségek is egyaránt. Többynire mind gyülekezeti tagok voltak jelen, de voltak akik meghivás alapján jöttek el. Mivel nagytöbbsége mind hivő volt ezért Lee sürgősen átirta az eredetileg nem hivőknek szoló anyagot. Az első alkalom együtt volt megtartva, de a második és harmadik csak együtt kezdődött és együtt lett vége, mert a nagyrésze csoportokban folyt le. Lee és a forditója Peter foglalkoztak a férjekkel, a nőkkel Becky és Helen, őket pedig Raluca forditotta. Én személyesen csak az első alkalmon voltam ott a többin nem, de tudom, hogy áldásos alkalmak voltak és hasznosak. Nem csak azért, mert ez volt a cél hanem azért is tudom ezt, mert született egy olyan elhatározás, hogy a völgyben levő gyülekezetek havi 1-2 alkalommal szervezennek házaspároknak szoló szombatokat.
Péntek, Szombat és Vasárnap este fiataloknak szervezet alkalmak voltak. Nem voltak annyian mint ahány jelenlevőre számitottunk, de igy is szép számmal voltak jöttek el minden alkalomra. Az aradi Adoram pünkösdista gyülekezet dicsőitő csoportja vezete az éneklést első két este és Lee tartott előadásokat mindhárom este. Az találkozó temája: JÉZUS: Szémélyes, Erős, Releváns.
Hallhattunk bizonyságtevéseket is minden este és utolsó alkalommal, mivel nem volt dicsőitő csoport, ezért a jelenlevő ifjúságokból jelentkeztek egymás után 1-2 énekkel a fiatalok. Első két este pedig foci bajnokság is volt e helyi sport teremben.
Minden este volt megtérésre való felhivás és minden este voltak akik jelezték, hogy szeretnék ha megváltozna az életük Jézus segitségével. Ugyanakkor minden este volt felhivas a hivő fiatalok felé, hogy szánják oda életüket Jézus szolgálatára és határozzák el (akik még nem tették), hogy attól a pontól kezdve az Úr szolgálata egy életstilus lesz számukra. Örömmel jelentem, hogy nagyon kevesen jelentkeztek ez utóbbi kategoriában, ami (remélem) csak azt jelentheti, hogy sokan már ilyen életet élnek, melyben a szolgálat létfontoságú.
Ezúttal is csak azt tudom mondani, hogy dicsőség legyen az Úrnak ezekért az estékért és hála, mert szerszámok lehetünk az Ő kezében ezeken az alkalmakon is.

Zsolt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése