2010. július 13., kedd

Vasárnap ... az Úr napja!!!!!!

A Bozovici-i missziós héten a Vasárnap egy különösen áldott nap volt számunkra és mindkét falú gyülekezete számára is, igy külön bejegyzést szánok neki.
Számszerint három istentiszteleten vehettünk részt. Reggel a csapat két részre oszlott: Lee és Peter maradtak Bozovici-on és mindeki más mentünk Sopotul Vechi-ra. Ott a gyerkekkel együtt szolgáltunk, de mielőtt ránk kerűlt volna a sor volt még imaóra és bibliaóra is. Sajnos a falúból kevés gyerek jött el 11 órára és igy kb. 10 gyerekkel énekeltük el az énekeket és mondtuk el az aranymondásokat amiket az elmúlt héten tanultunk.
Sopot-on és Bozovici-on is tartanak a szűlők/gyerekek az ortodox paptól igy nem teszik be a lábukat a baptista imaházba Vasárnap. Ugyanezzel a problémával talalkoztunk tavaly is a missziós hét végén Bozovici-on. Akkor (ha jol emlékszem) csak a gyülekezeti gyerekekkel szolgáltunk. A gyerekek után következet két bizonyságtevés Helen és Patty részéről, majd George predikációja következett. Meg kell, hogy valjam prédkiációt forditani nem könnyű. Nagyon fontos, hogy hitelesen legyen átadva az üzenet. Többször előfordul, hogy saját anyanyelvemre se megy a forditás folyékonyan... nos románra forditani még annyira se volt folyékony, sőt inkább csak csordogált és néha csak csöpögöt. DE mindennek van egy kezdete és már várom a következő lehetőséget:)
Ez idő alatt Bozovici-on bemeritési ünnepély volt amikor 4 lélek döntötte el, hogy "Nincs vissza út...". Nem tudom, hogy ott pontosan, hogy folyt le az istentisztelet de tudom, hogy félórával hosszabb volt mint a Sopot-on, vagyis 3,5 órát tartott, tudom, hogy 7 lelkipásztor prédikált tudom, hogy voltak szolgálatok is és tudom, hogy áldásos alkalom volt.
Különösen Diana, Dani, Estera és Geta számára, akikért továbbra is imádkozom. Szerettem volna inkább a bemeritésen részt venni, de az Úrnak más tervei voltak.
Délután 5 órától volt ismét istentisztelet amikor mi, a missziós csoport két énekkel szolgáltunk a fő prédikáció pedig egy temesvári lelkipásztortól hallgathattuk meg. Mi elénekeltük a
"Come, now is the time to whorship" és a "Mighty to save" cimű énekeket. Az utolsót megismételtük az Almăj völgyi összevont ifikórússal és igy két nyelven szólt az ének.
Ezt követte este 8-tól az ifitalalkózó utolsó alkalma, amikor több ifiktől hallgathattunk meg ének szolgálatokat, majd Lee befejező előadását.

"Örvendetem, mikor mondtak nekem: Menjünk fel az Úrnak szent házába..."
Igen, ezért a napért is nagyon hálás vagyok az Úrnak, mert nagyon áldott és kiváltságos alkalom volt számomra.

Zsolt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése