2011. november 4., péntek

A Bozovici-i misszio elso 3 napja

Kedd delben, fel 1 korul erkeztunk meg Daniel Fisteag, bozovici-i lelkipasztor lakasara Lee-vel. Beszelgetes es ebed utan tartottunk itt Bozovici-on egy rovid gyerekklubbot, kb 12 gyerekkel. Mivel ez volt az egyetlen gyerekklubb ebben a kozsegben ezert a szokastol elteroen nem egy bibliatortenetet hallhatak a gyerekek a jatekok es enekles utan, hanem Lee diohelyban elmondta nekik az evangeliumot osszpontositva Isten szeretetere es arra, hogy mi a Vele valo kapcsolatra vagyunk teremtve. A szomoru helyzet az, hogy itt Bozovici-on az ortodox pap szigoru ember es bar ketlem, hogy a sajat templomaba parancsolja az embereket, megis megtiltja felnotnek es gyereknek egyarant, hogy a baptista imahaz kozelebe menjenek. Ket evvel ezelott szep szamban gyultek a gyerekek naprol napra a parkba, de amikor eljott a vasarnap, senki nem mert eljonni a kozuluk a baptistakhoz, hogy elmondjak a megtanult aranymondasokat es enekeket. Remenyem es imadsagom, hogy az a rovid ido amit veluk toltottunk kedd delutan hasznos volt es a Szentlelek dolgozni fog sziveikben.
Kedd este reszt vettunk a gyulekezet imaorajan, ahol csupan udvozleteinket adtuk at a testvereknek es nehany szoban elmondtuk mi a tervunk erre a hetre.
Szerda es csutortok delutan 4 oratol tartottunk gyerekklubbokat Daniel testver masik gyulekezeteben, Sopotul Vechi faluban. Halat adok az Urnak, mert ebben a faluban teljesen mas a helyzet mint Bozovici-on ami az ortodox pap szemelyet illeti. Orulok, hogy itt az ortodox papot egyaltalan nem erdekli mi tortenik a "hiveivel". Ebben a faluban mindig is (az elmult ket evben) sokkal jobban ment a gyerekmisszio mint Bozovici-on. Mar elso nap 33 gyerek vart bennunket, akik kozul majdnem mindeki emlekezett rank. Szerdan a szabadteri es az imahazbeli jatekok uton elenekeltunk ket eneket amit az elozo evekben tanultak: "Ce mare e Dumnezeu" es "Jesus loves me". Nagyon jol emlekeztek mind a ket enekre. A bibliai tortenet aznap a teremtesrol szolt, hangsulyt helyezve arra, hogy Isten szeretetbol teremtett minket Vele valo kapcsolatra, de ugyanakkor a bun tonkreteszi ezt a kapcsolatot. Csutortokon, amikor mar 46-an voltak, azt is elmondtuk, hogy Krisztus altal, aki szinten szeretetbol halt meg ertunk, eltoroltettnek buneink es igy ujbol kapcsolatunk lehet szereto, teremto Atyankkal.
Szerda es csutortok este 7 oratol volt foglalkozas a hazaparokkal a bozovici-i imahazban. Lee, a hazasagrol szolo, harom reszbol allo eloadassorozatanak elso ket estejen az efezusi level 5 reszebol fektetett le alapot. Kerdesek, valaszok es velemenyek hangzottak el a hazasparok es Lee reszerol is arrol, hogy mi a ferjek es felesegek szerepe, feladata, kotelessege, joga es szuksege. Ugyanakkor elhangzott az is, hogy a hazastarsak szeretete hasonlo kell legyen Krisztusnak az egyhaz irant valo szeretetehez, mely onfelaldozo, feltetel nelkuli es orokketarto.
Annak ellenre, hogy csak ketten vagyunk es eleg sok a munka, ugy latom, hogy jol halad a misszio es mindaz amit celul tuztunk ki magunk ele, amire a Szentlelek hivott el bennunket erre a nehany napra, az Ur kegyelmevel es nehany helyi testveri segitsegevel, az most a szemunk lattara alakul, formalodik es teljesedik be.
Meg tavolrol sincs vege itteni misszionknak, ezert tovabbra is kerem, igenyeljuk imadsagaitokat.
Koszonom...

Zs.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése